Voorstelling

Sinds 1980 produceert Habo traditioneel massief parket. In 2011 zijn wij eveneens gestart met de productie van tweelaags parket. Liefde voor hout en doorgedreven kwaliteitsbesef lopen als een rode draad door ons bedrijf.

In onze vestigingen in Genk en Weert produceren wij zo’n 250.000 m² parket per jaar.

Via onze Belgische groothandel Holz Bois en onze Nederlandse groothandel Albers verkopen we aan professionele parketplaatsers, schrijnwerkers en interieurbouwers.

Sinds enkele jaren groeit ook de export naar verscheidene Europese landen.

Habo beschikt over een voorraad in brut hout die ruim een jaar productie dekt en een parketvoorraad van 4 à 6 maanden. Deze grote voorraad is essentieel om professionele klanten snel en flexibel te kunnen bedienen.

De continue investering in een modern en performant machinepark en de strenge kwaliteitssorteringen dragen bij aan de goede reputatie van Habo in de Benelux.

Samen met de parketgroothandels Albers en Holz Bois vormen wij een hecht team van 40 gemotiveerde en trouwe medewerkers.

Habo parket productie
Habo parket productie

VOORSTELLING

Geschiedenis

De wortels van ons familiebedrijf liggen in Lommel, waar Peter Luykx in 1896 een zagerij, aannemerij en schrijnwerkerij opstartte. Tijdens de wintermaanden bestond de activiteit uit een ambachtelijke fabricatie van meubelen.

De firma Habo is in 1956 opgericht in Genk door zijn zoon Frans Luykx als ambachtelijke meubelmakerij van massieve stijlmeubelen. Begin jaren ’80 maakte kleinzoon Jef Luykx de omschakeling naar de productie van 9mm massief parket.

Uit deze geschiedenis stamt onze voorliefde voor massief hout en onze ervaring in de verwerking ervan, alsook ons oog voor detailafwerking. Vandaag putten wij nog dagelijks uit deze kennis en ervaring voor de vervaardiging van de Habo parketvloeren.

habo
habo

GESCHIEDENIS

Kwaliteitsnormen

Habo verwerkt Franse eik die rechtstreeks wordt aangekocht bij een 20-tal zagerijen in Frankrijk. De samenwerking met deze vaste partners staat garant voor permanente kwaliteit.

De gerichte aankoop van kwalitatief mooi hout is de eerste stap voor de fabricatie van een topproduct. Het voordrogen en drogen van het hout in eigen beheer is evenzeer cruciaal.

Onze Franse eiken parketvloeren beantwoorden sinds jaar en dag aan de strenge sorteringen gangbaar in de Benelux voor massief eiken strokenparket. Naast Franse eik bevat ons assortiment ook een hele waaier aan exotische houtsoorten.

Habo hout parket
habo

KWALITEIT

Duurzaamheid

Habo is PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) gecertificeerd. Dit is een wereldwijd certificatiesysteem dat de garantie biedt voor duurzaam bosbeheer. Concreet promoot PEFC een bosbeheer dat milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar is. Het PEFC-label garandeert de consumenten dat het product dat zij kopen afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Gemiddeld 30% van de energie voor de Habo productie komt uit zonne-energie. Daarvoor zijn zonnepanelen op de daken van onze productiehallen geplaatst.

PEFC
PEFC

DUURZAAMHEID